Gratis verzending boven de 40,-
Ga naar de shop

De New York Marathon en CBD-olie

NY Marathon met CBD olie voor het herstel

Geschreven door Jelte

17 mei 2021

Lees in dit blog mijn verhaal over de New York marathon en CBD-olie.

De New York Marathon en CBD-olie

De New York Marathon van 2012

Het verhaal van de New York Marathon van 2012 is het verhaal van de marathon die niet doorging. Samen met mijn vader had ik me tot in de puntjes voorbereid om in November 2012 de New York Marathon te gaan lopen. Een week daarvoor strooide de orkaan Sandy echter roet in het eten. Vol goede moed reisden we uiteindelijk toch nog af omdat er volgens de organisatie alles aan gedaan werd om de marathon door te laten gaan.

Eenmaal aangekomen waanden we ons in een spookstad. In het grootste gedeelte van de stad hadden mensen niet eens stroom en stromend water. Op de vrijdag tijdens de marathon briefing werd bekend gemaakt dat de marathon gecanceld werd. Dit vanwege de vele slachtoffers in New Jersey en de schade die was aangericht aan het startterrein op staten Island. De teleurstelling was groot, de maanden trainen waren voor niks geweest.

Bij terugkeer in Nederland kwam na het zien van de televisiebeelden berusting en begrip dat het cancelen van de marathon de enige juiste keuze was geweest.

Marathon di Roma 2013

Meteen thuis aangekomen schreven we ons in voor de eerste marathon in Europa, de Maratona di Roma in Maart 2013. We hadden een ruim 4 maanden te overbruggen om onze goede vorm vast te houden. Bij mij was de koek echter op, ik wilde weer voetballen en had even geen zin om te gaan hardlopen.

Begin februari maakte ik de eerste passen op de loopband in een hotel tijdens een vakantie op Curaçao. En in de laatste maand liep ik in allerijl nog twee net iets te lange duurlopen veel te kort achter elkaar en veel te kort voor de marathon. Ik had mezelf volledig overbelast en verscheen overtraind of misschien beter gezegd ondertraind en overbelast aan de start van de maratona di Roma.

Samen met mijn vader liep ik de eerste 21 km door de prachtige stad Rome. Werkelijk een geweldige ervaring waarbij ik langzaam de kracht weer wat terug voelde stromen in mijn benen. Op de helft besloot ik dus toch nog een poging te wagen om onder de geplande  4 uur te lopen. Ondanks een laatste eindsprint langs het Colosseum finishte ik in 4:00:20. Een prachtige marathon in een prachtige stad samen met mijn vader, echt heel gaaf om gedaan te hebben.

De New York Marathon en CBD-olie

De voorbereiding op een marathon vergt tijd, doorzettingsvermogen en kent zijn up’s en Down’s. In dit geval werd het doorzettingsvermogen van mij en mijn vader nog wat meer op de proef gesteld. Het duurde bij elkaar dus 7 jaar voor het grote moment van New York nog een keer daar was.

Mijn vader en ik besloten deze keer samen met mijn zwagers Rick en Paul in 2019 voor de herkansing in New York te gaan. Vanaf het moment dat we besloten hadden de marathon te gaan lopen voelde ik de spanning en de druk van de voorbereiding alweer op komen. Een ding wist ik zeker, deze keer ging het niet ten koste van het voetbal en het moest vanuit ontspanning. Niet weer dezelfde fout maken en te laat beginnen, maar ook zeker niet te vroeg. Leefstijl en goed slapen deden ook een hoop had ik inmiddels ontdekt. En voor wat ondersteuning op dat gebied had ik inmiddels ook een idee.

Een paar maanden eerder had ik iemand gesproken die CBD-olie gebruikte om beter te kunnen slapen en herstellen. Ik had van hem de tip gekregen CBD-olie bij het bedrijf Quest-Medica te bestellen. Dit bleek voor mij de uitkomst. Een paar druppels CBD  olie in plaats van de gebruikelijke borrel om te ontspannen. Voor mij verrichte het wonderen, ik herstelde beter, sliep dieper en was veel meer relaxed gedurende de   dag.

De olie die ik toen gebruikte is in ons huidige Cannb assortiment terug te vinden onder de naam Isolate +. De ene week een duurloop, de andere week voetballen, krachttraining en goed slapen waren voldoende deze keer.

De New York Marathon van 2019De New York Marathon en CBD-olie

Een stuk relaxter als we in 2012 vertrokken waren kwamen we op vrijdag 1 November 2019 aan in New York. Nog 2 dagen voor de Marathon en de ambitie van een tijd onder de 4 uur begon weer op te borrelen. Ondanks de minimale training voelde ik dat het zou kunnen, ik was fit. Zondag 3 November moesten we al om half 5 opstaan om op tijd bij het startterrein op staten Island te kunnen zijn, waar we rond 6 uur aankwamen. En toen was het wachten geblazen want we starten pas na 10 uur. Dit was prestatie technisch het minst ideale van de hele voorbereiding maar qua sfeer een mooie voorbode op wat nog komen ging.

De Climax

De New York Marathon, wat een sfeer wat een muziek wat een mensen wat een energie. De eerste kilometers gaan over de Versano bridge, in de verte zie ik Manhattan ons eindpunt liggen. Het geluid van de vele voetstappen op de brug maakt plaats voor een juichende en joelende massa als we Queens induiken. Overal staan mensen ons toe te juichen, kleine kinderen, opa’s en oma’s, spandoeken en op elke hoek muziek. Het geeft me vleugels en ik zweef Brooklyn door. Op het moment dat ik het 21km punt al zie bedenk ik me dat ik weleens te snel gestart kan zijn. Ach wat maakt het ook uit, kapot ga ik toch wel. En dat ga ik ook want 9 km verderop lijkt er maar geen eind te komen aan 1st avenue. Het is werken sleuren, de schoonheid van Central Park is compleet verdwenen. Maar ik red het in 03:53:33 dik onder de vier uur. Mijn zwagers en mijn Pa redden het ook en hebben gelukkig net zo genoten. Als we zijn bijgekomen sluiten we in stijl af op de after party. De biertjes zijn niet zo goed voor het herstel als de Isolate + CBD-olie maar we genieten na van een ongelofelijk avontuur. De New York Marathon en CBD-olie. Beiden het herhalen waard!

 

 

 

Interessant voor jou…

Hoe snel werkt CBD?

Hoe snel werkt CBD?

Hoe snel merk je het effect van CBD?  Is het weer zo'n veelbelovende wondermiddel dat een hoop belooft maar die...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 
Cart
  • No products in the cart.