Gratis verzending boven de 40,-
Ga naar de shop

Wat zijn cannabinoïden?

In dit artikel gaan we beschrijven wat cannabinoïden zijn. Cannabinoïden zijn chemische stoffen die van nature in de hennepplant voorkomen. Tot nu toe zijn er minimaal 113 verschillende van deze stoffen bekend. Het onderzoek naar hiernaar komt de laatste jaren steeds meer op gang. Mede omdat er steeds meer bekend wordt over de voordelen van deze stoffen op het functioneren van het menselijk lichaam.

Welke soorten cannabinoïden zijn er? #

Er zijn 3 soorten cannabinoïden; Endocannabinoïden, phyto cannabinoïden en synthetische cannabinoïden.

De endocannabinoïden zijn stoffen die ons eigen lichaam aanmaakt om het endocannabinoïden systeem (ECS) te activeren.

Phytocannabinoïden zijn stoffen die voorkomen in de hennepplant en ook het endocannabinoïden systeem van ons lichaam ondersteunen. Deze phyto’s lijken zo op stoffen die ons eigen lichaam aanmaakt, dat ons lichaam ze als lichaamseigen herkent. Daarom kan het gebruik van bijv. CBD olie een goede aanvulling en ondersteuning zijn voor dit systeem.

De meest bekende phyto cannabinoïden zijn CBD, CBG, CBN, CBC, THC. Echter THC komt in zeer lage hoeveelheden voor in hennepplanten, waarbij de andere phyto cannabinoïden dat wel doen. THC is in hogere concentraties aanwezig in wietplanten, waarbij de andere phyto’s weer minder voorkomen. Hennep- en wietplanten zijn verschillende soorten planten. In een ander artikel vertellen we daar meer over. Bij Cannb gebruiken we alleen hennepplanten met een zeer laag (<0,03%) THC gehalte.

Synthetische cannabinoïden zijn stoffen die niet van zichzelf in het menselijk lichaam of de hennepplant voorkomen. Deze stoffen zijn middels een chemisch proces gemaakt en zijn ontwikkeld voor medicijnen of wetenschappelijk onderzoek.

Wat doen cannabinoïden? #

Deze stoffen beïnvloeden en activeren het ECS. Dit systeem zit in het hele menselijk lichaam verweven. Het is te vinden in ons zenuwstelsel, organen, huid, botten en spier. Het zorgt voor een balans in ons lichaam en heeft o.a. invloed op slaap, stress, botgroei en pijnperceptie. De 2 voornaamste receptoren binnen het endocannabinoïden systeem zijn de CB1- en CB2 receptoren.

Deze receptoren zijn in de jaren 80 pas ontdekt. Dat lijkt misschien al lang geleden, maar in onderzoek jaren is dat nog niet zoveel. We kunnen de komende tijd dus nog veel onderzoek en resultaten verwachten.

De hennepplant kan ons lichaam op een natuurlijke manier ondersteunen. Het feit dat deze plant stoffen produceert die ons lichaam als eigen herkent, geeft aan dat er sprake is van een positieve samenwerking tussen mens en plant. Daarom zijn wij ook erg enthousiast over de hennepplant en haar producten.

 

Disclaimer: de mogelijke gezondheidseffecten zijn nog niet officieel vastgesteld volgens EU richtlijnen. Aan dit bericht kunnen geen medische claims worden ontleend.

Powered by BetterDocs

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cart
  • No products in the cart.