Gratis verzending boven de 40,-
Ga naar de shop

Wat is Cannabis ?

Wat is cannabis? In dit artikel gaan we je meer uitleggen over Cannabis. Hoeveel soorten cannabis zijn er en wat zijn de eigenschappen van deze soorten. Cannabis denken de meeste mensen aan wiet, de naam die afkomstig is van het Engelse weed wat onkruid betekend. Een naam die ook veel gebruikt wordt is marihuana, een bijnaam die is afgeleid van de veel in het Spaans voorkomende vrouwennamen Maria en Juana. De verwijzing naar deze namen komt door de lustopwekkende eigenschappen die aan marihuana werden toegeschreven. Als je cannabis op Wikipedia intypt staat er drug tussen haakjes achter. De associatie met drugs als men het over cannabis heeft is dus logisch. Maar cannabis is ook gewoon de Latijnse naam voor hennep en heeft verschillende soorten met verschillende eigenschappen.

Wat is cannabis

Verschillende soorten Cannabis: #

Cannabis geslacht/farmacologie

  • Familie: cannabaceae
  • Geslacht: cannabis
  • Soort : sativa, indica, ruderalis

Het botanische geslacht van de plant is cannabis en deze is biologisch geclassificeerd als afzonderlijke soort (cannabis sativa L.) Er zijn drie verschillende ondersoorten van de plant geïdentificeerd waarover jarenlang gediscussieerd is: Cannabis sativa, Cannabis Indica en Cannabis ruderalis. Als Cannabis gebruikt wordt voor vezel en voedsel dan wordt het gewoonlijk aangeduid als hennep. Deze vorm van cannabis heeft maar een heel laag gehalte van het psychoactieve cannaboide THC, doorgaans minder dan 0,5%. Deze hennepvariëteiten van cannabis lijken de genetische oorsprong van CBD-stammen te zijn en hebben vaak een heel hoog CBD-gehalte.

Cannabis sativa #

De herkomst van de ondersoort Cannabis sativa ligt dichtbij de evenaar en de plant doet het goed in warme klimaten, zoals in Colombia, Mexico, Thailand en Zuidoost-Azië. De plant kun je herkennen aan smalle bladeren en lange dunne takken die verder uit elkaar staan dan bij de andere variëteiten. Sativa-stammen zijn te herleiden tot andere hennepsoorten die een enzym hebben dat verantwoordelijk is voor het omzetten van CBG in CBD. De voordelen van de cannabis sativa: Stimuleert/activeert, verhoogt het gevoel van welbevinden, verhoogt concentratie, stimuleert creativiteit, verbeterd stemming, vermindert depressie, verlicht hoofpijn, verlicht misselijkheid, verhoogt eetlust

Cannabis Indica #

De Indica-variëteiten komen uit het Hindu Kush-gebied van het Midden-Oosten – India, Turkije, Marokko, Afghanistan, Pakistanen Nepal en doen het dus beter op grote hoogte en bij lagere temperaturen. De plant heeft brede bladeren en is kleiner en ruiger dan sativa-stammen. Haar eigenschappen zijn meer ontspannend en kalmerend en brengen de energie omlaag. De voordelen van de cannabis sativa: Verlicht lichamelijke pijn, ontspant spieren, bevordert slaap, verlicht kramp, vermindert epileptische toevallen, verlicht hoofdpijn, vermindert angst of stress, verhoogt eetlust.

Cannabis Ruderalis #

De minst bekende ondersoort is de Cannabis ruderalis. Zij wordt gekenmerkt door een gevarieerde bladgrootte en is doorgaans lager en kleiner dan de twee andere ondersoorten en worden ook wel aangeduid als ‘wilde’ cannabis. Deze minder vaak voorkomende soort groeit in het wild in het zuiden van Siberië en andere gebieden van Rusland. De naam ruderalis komt van het Latijnse woord rudera of ruderal dat bouwvallen betekent. Een ruderale plant soort groeit op noodlijdend land, braakliggende grond en in wegbermen en geeft de Engelse naam weed (onkruid) een diepere betekenis. Anders dan bij sativa- en indica-variëteiten zijn ruderalis stammen niet afhankelijk van lichtcycli om te kunnen bloeien en hebben ze een automatische bloeicyclus van een aantal dagen. Deze soort bevat bijna geen THC maar staat wel bekend om zijn hoge CBN (cannabinol) gehalte dat ook veel goede medicinale effecten lijkt te hebben, zoals de verbetering van slaap.

 

Disclaimer: de mogelijke gezondheidseffecten zijn nog niet officieel vastgesteld volgens EU richtlijnen. Aan dit bericht kunnen geen medische claims worden ontleend.

Powered by BetterDocs

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cart
  • No products in the cart.